Afleveringen

Er zijn nu in totaal 26 afleveringen en 1 film. De afleveringen gebeuren allemaal achter de film Terugkeer Van De Brul.

Terugkeer Van De Brul

De serie komt achter de allereerste De Leeuwenwacht film: De Terugkeer Van De Brul.

De film begint met Simba en Kiara die op de Koningsrots zitten. Kion en Bunga verstoren ze met hun spelletje waarmee ze met fruit gooien. Simba brengt Kion op het idee dat ze ergens anders beter kunnen spelen. Ze doen dat ook en terwijl komt het eerste liedje. ( https://www.youtube.com/watch?v=yKXGvpFsslQ&t=25s )

Het liedje stopt wanneer Kion Bunga te pakken heeft. Ze spelen dat nog een beetje verder tot het fruit in het Verboden Land is gerold, waar ze dus niet mogen komen. Bunga wil erachter aan gaan maar wordt gevangen door twee hyena's: Cheezi en Chungu.

De twee hyena's plagen Kion door hem 'bange poes' te noemen en dat maakt hem erg kwaad. Kion barst lost wanneer Cheezi en Chungu Bunga willen opeten als lunch. Kion brult naar ze, maar deze keer brullen 4 andere leeuwen als wolken met hem mee! De hyena's zijn verbaast van Kion's machtige brul en laten Bunga weer vrij. Na Kion's brul verschijnt een brullende leeuw op Kion's schouder. Wanneer Bunga naast hem staat, verdwijnt hij weer.

Ondertussen hebben Nala, Simba en Rafiki Kion's brul ook gehoord. Rafiki zegt dat het tijd is voor Kion, maar Simba is daar niet mee eens. Toch gaat Simba met Kion praten. Simba en Rafiki brengen Kion en Bunga een een grot. Er staan allemaal schilderingen over de vorige Leeuwenwachten.

Simba vertelt zijn zoon en Bunga over Kion's brul en de Leeuwenwacht. De brul van Kion noemt de Brul van de Voorouders. Scar had vroeger ook de Brul van de Voorouders en dat zorgde ervoor dat Scar zich machtig voelde. Maar de kracht ging Scar naar het hoofd en hij dacht dat hij koning moest worden. Hij wou Mufasa aanvallen, maar toen de wacht weigerde was hij woedend. Hij gebruikte de Brul van de Voorouders tegen zijn eigen Leeuwenwacht. Sindsdien is er nooit meer een Leeuwenwacht geweest. Kion beloofd om nooit zoals Scar te worden tegen zijn vader. Dan maakt Simba Kion de leider van de Leeuwenwacht en vraagt hem om de sterkste, snelste, dapperste en degene met het scherpste zicht te halen voor zijn Leeuwenwacht. Simba heeft nog steeds zorgen over zijn eigen zoon maar Rafiki vertelt hem om geen zorgen te hebben.

( https://www.youtube.com/watch?v=a2FTInUyXPk )

 

Terwijl Kion zoekt voor leeuwen voor zijn Leeuwenwacht vraagt Kion om bij zijn wacht te komen. Kion laat het toe en Bunga wordt de dapperste van zijn Leeuwenwacht. Terwijl ze hun zoektocht maken, ziet Bunga Kiara, Zuri ( vriendin van Kiara ), Tiifu ( ook een vriendin van Kiara ), Timon en Pumbaa. Timon en Pumbaa proberen Zuri uit een boom te krijgen omdat haar klauw erin vast zit. Bunga verstoord ze en Zuri's klauw breekt. Daarna valt ze in een andere boom en vindt ze allemaal insecten. Ze springt eruit en terwijl gaan Timon en Pumbaa vast de insecten eten. Kion komt toe en verschiet. Kiara legt alles aan haar broer uit, en Kion vertelt dan alles over de Leeuwenwacht aan zijn zusje. Daarna vraagt Bunga of hij bij de Leeuwenwacht mag komen. Zijn nonkels wijzen hem af en zeggen dat het Hakuna Matata is. Bunga zegt dat het Zuka Zama is in de plaats. Zuri vraagt wat dat is en dan zingt Bunga het liedje Zuka Zama.

Dan keren we weer terug naar de hyena's. Cheezi en Chungu leggen uit aan Janja dat ze echte brullende leeuwen in de lucht hebben gezien maar de andere geloven ze niet. Uiteindelijk komt Mzingo, een gier die ook aan de kant van de hyena's staat, kijken. Het zegt dat het waar is en dat Kion de nieuwe leider van de Leeuwenwacht is, want hij heeft het gezien. De hyena's maken snel een plan: dat ze vanavond aanvallen! Dan begint hun liedje.

Dan gaat het verhaal terug naar Kion en Bunga die nu ondertussen op zoek zijn naar Ono, Beshte en Fuli. Na dat ze gevonden zijn wil Kion zijn brul aan ze tonen. Maar wanneer hij brult komt er alleen maar een piepje. ( https://www.youtube.com/watch?v=yBXEfy5gV6c )

Zazu vindt dan Kion en laat Simba weten. Simba zegt dat Kiara mag gaan jagen terwijl hij gaat praten met zijn zoon. Simba is erg kwaad op hem omdat hij wou dat Kion leeuwen ging kiezen voor zijn Leeuwenwacht zoals de traditie. Kion is heel erg teleurgesteld en gaat weg.

De Leeuwenwacht behoord tot Disney, niks is van mij!